Konstigt

Att det har gått en hel vecka sen jag skrev sist är rätt oförstårligt. Att jag klarat det, mycket märkligt, men de måste ju betyda något eller i alla fall ha en anledning. Jag tror att anedningen kan vara att jag helt enkelt har ägnat tid åt annat. I torsdags hade jag psykologiprov, vilket tog mycket av min kvällstid. I helgen hade jag oxå mycket för mej, som vanligt kanske. Men att säga att jag inte orkat tror jag inte har med saken att göra, visserligen kanske jag inte har orkat men tidigare veckor har jag kunnat lägga in ett litet inlägg då och då även om jag egentligen inte orkat.

Men nu ska ja försöka mej på ett inlägg :)

Sen sist jag skrev har det väll egentligen inte hänt något så där spännande precis men kan dra en kort samanfattning:

Onsdag: Plugga psykologi
Torsdag: Håltimma 5h innan psykologiprovet, Innebandy
Fredag: Grymt irriterad när jag gick hem från skolan på min multimedialärare som inte ville hjälpa mej att lägga in en kod till ett bildspel till min hemsida eftersom det låg på MVGnivå så kunde jag inte få MVG om jag tog med den på hemsideprovet eftersom han hade hjälpt mej under den tiden som var till för att man ska få fråga om saker. Lät så dumt så ja fick spel på honom.
Efter skolan tvättade jag den lilla av familjens bilar. Sen bar de av till kyrkan där jag blev kvar hela kvällen.
Lördag: Tvättade familjens andra bil, den stora. Klippte sedan gräsmattan. 
På kvällen bar det av till Therese, bara hon och jag och jätte mysigt =)
Söndag: Kyrkan, konsum, jobba på hobby Fridid, ica, fredrik och sen innebandy och sen hem (körig dag!)
Måndag: Irriterad på läraren i multimedia igen eftersom han inte fattat att jag var seriös i fredags. Jag lämnade betygskriterierna på kursen till honom och han sa då att han skulle prata med de andra lärarna om det hela. =) Men i fredas hade han skickat en kod till mej som skulle vara enklare än den jag hade hittat men han kunde själv inte få in den i programmet. SUCK
Tisdag: Foto- fotografera (va annars?) 4h, Areobic+styrketräning 2½timma! (helt seg hela kvällen!)


Japp där har ni en kort samanfattning av min vecka!




Är det inte märkligt?

Dagen i skolan hade känts kanske tråkig men ändå ganska händelserik och kul, men så när man kommer hem, trött som inte vetit. Lägger sig i soffan tillsammans med sin 3årige lillebror och håller på att somna. Låter helt toppen eller hur? Jo det kan man ju tycka, ända tills den äldre brodern på 10år sätter sig vid datorn och skriker och gapar på att 3åringen ska komma och se en film, en film som 3åringen sett ett X antal gånger, en bilreklam där det rätt som det är hoppar upp en gubbe mitt i skärmen och skrämer livet på den lille pojken. 3åringen ville förstås inte se filmen eftersom han kände igen den. Han sitter lugnt kvar hos mej och säger "mej vill inte" ända tills 10åringen börjar skrika på honom att komma. (Kan ni förstå hur sur jag var nu?)

Kan inte förstå hur en äldre bror kan tycka att det är så skoj att göra sin lillebror illa på det sättet. Och dessutom hota honom med att hämta in några hemska masker och sätta dem på huvudet och skrämma lille 3åringen ifall han inte kommer och kollar på den där hemska bilreklamen. (De maskerna som vi har är läskiga, 3åringen skriker så fort de kommer fram).

Kan ni förstå det roliga i detta?


/Christin

Tisdag

Blev nyss kallad mamma, broder simon, 10 år, sitter i soffan, "mamma är inte bolibompa på 1an?". Är barnvakt ikväll för mina 2 bröder. Än så länge går de bra. De är lugna. Har precis bakat chokladbollar tillsammans med David, 3år. De blev goda. Nu är Simon givet vis ute i köket och letar i frysen, var är chokladbollarna? Han har redan tagit 2 stycken på endast fem minuter, då kan ni kanske förstå vart allt fika här hemma försvinner. Jo i magen på Simon, eller iaf bland annat honom. Nu rusade David ut i köket, "nee", var hans komentar av Simons letande. Innan var han jätte arg på Simon för han tog chokladbollar, han vill ju ha dem för sig själv, han har ju varit med vid bakningen.

Ja såhär är det varje dag, storebror retar lillebror, lilebror börjar skrika till storebrors lycka, nästan alltid så iaf.

Igår när David kom in till mig på mitt rum tillsammans med pappa innan de skulle gå och lägga sig bad jag David ta med sig sitt täcke som han glömt inne på mitt rum när han av någon anledning bäddats ner i min säng av Simon och grannen Daniel för någon dag sen. När han gick ut så sa ja till honom:
C - God natt David
D - (inget svar)
C - God natt David?
D - (fortfarande inget svar, han började gå ut i hallen till sitt rum)
C - David?! God natt sa jag!
D - Go natt Titti umpan, benen, huvet...
      (God natt Christin rumpan, benen, huvudet...)

För go är han, ingen förstår vad han egentligen menar, frågade om det var sången "huvud axlar knä och tå" men då skrattade han bara och sa "neeee".



Idag hade jag förts Klassråd och Foto i ca fyra timmar, inkl. 30min fika rast!
Sen bar det efter 1½ timma lunchrast ut till gymnastiksalen där jag skulle ha Areobic. Vi hade en kort uppvärmning och fick därefter ca 5-10 min på oss att förbereda våra "Block" som vi satt ihop. (Areobic-dans, skulle man kunna förklara det som). Jag tillsammans med mina gruppmedlemar Matilda och Matilda var först ut att visa vårt Block, inför ca 30 andra som stod/satt och kollade på oss. Det gick bra =) Som tur var. Därefter så skulle vi lära de andra vårat block. De gick bra det med. 

AREOBIC
När en grupp till hade redovisat sitt Block så skullr läraren komentera dem lite. Hon sa att den andra gruppen (varav en gick estet dans) var mer Dansinspererat medans våran var mer CLOWN! What? clown? Hon sa att de kunde ha med våran personlighet att göra, men hon tyckte det var bra iaf. Ska man tolka clown positivt eller negativt? Haha kul var det iaf! (Vi hade visserligen döpt en rörelse i Blocket till clown för att det såg så roligt ut) =)

Därefter fortsatte lektionen med en timmas yoga, något helt nytt för min del, och för många andra skulle ja tro, många lustiga rörelser och mycket skratt och fniss. Kände mej lugn efter den lektionen, men Yoga ska man ju bli lugn av så då har jag väll lyckats? =)




Egentligen borde jag gå upp på mitt rum och sätta mig med Psykologin idag igen, men är ju som sagt barnvakt och vet inte om jag vågar låta småpojkarna vara nere själva. Inte med tanke på att de skulle kunna hända något dumt utan mer att ja kommer behöva springa ner ganska snart efter att David gjort något som Simon inte tycker om eller att David börjar skrika för att Simon retat honom. Jag är van, som ni kanske hör.

Hade jag nu inte suttit här hade Simon gapat på mig att komma ner för att svara på en fråga, frågan var: " Va menas med ordet ekologiskt?". (Han kollar på något Tv-program nu..)


/Christin

Måndag

Ja nu har ännu en vecka startat, veckorna går snabbt nu! Och det är på ett sätt tur, men ibland känner man att man inte hinner med det man borde gjort.

Kort samanfattning av dagen:
Skola
Stan
Film (till engelskan) hos Jenny. Blev filmen Fun with Dick and Jane (inte dum dummare som sagts tidigare)
Slänga skräp med pappa
Hem
(nu blir de snart plugg)

Känner mig som en fet ballong, har precis ätit pankakor, visserligen var de bara 2 stycken men åt ju nötter och chips hos Jenny. Allvarligt talat känns hela magen uppsvälld och konstigt.

De var min dag!

Bara 11 dagar kvar till Göteborg!!

/Christin

Förlåt

Idag:
Varit orientering runt rogberga/riddesberg så det har varit massa folk vid mig.
Jobbat på Hobby
Spelat innebandy
Bra dag



Det sura inom mig, de som startade irritation och gjorde att ja mådde så dåligt på ngt vis har nu övergått till smått dåligt samvete, ångrar att ja tog upp vissa saker. Kan inte förstå vad det egentligen är som är fel, de är kanske ingenting, eller så kanske de är mig det är fel på. Säger bara en sak till er som har drabbats av mitt humör, Förlåt.

Imon:
Skola
Film med Linn och Jenny (förmodligen, skolarbete, se komedi till engelskan.)

/Christin

söndag

Idag känns det mesta bättre, försöker att ta bort allt de jobbiga. Kan inte gå runt och vara så negativ hela tiden. Igår, innan jobbet och efter jobbet var så hemskt. vet inte vad det var som var fel. Men mådde helt enkelt inte bra. Nu ska ja snart åka och jobba igen. När ja är borta blir allt så mycket bättre men när ja är själv hemma blir allt så mycket jobbigare... Igår blev de kungsporten igen, Move08, som de hette de var ett bra möte men en lång, nästan för lång predikan. Många av de som ja var med somnade, vilket inte är så ovanligt. =) Nu ska ja äta, göra mej i ordning de sista och så kommer min arbetskamrat och hämtar mej om ca 4minuter =) /Christin

...

VILL INTE, ORKAR INTE,
KAN INTE FÖRSTÅ, VARFÖR SÅ
JOBBIGT, VARFÖR SÅ IRRITERAD,
VARFÖR SÅ TRÖTT OCH
VARFÖR SÅ OROLIG?


Tidig fredagskväll

Ikväll var en sån kväll då det inte hände särskillt mycket. Ja Erik och Therese bestämmde oss för att ta en sväng in till Kungsporten och kolla vad som hände där. I början var de inte så mycket som hände där men senare när mötet som  skulle hållas vid 21 började kom det fler. Vi satt kvar ca 30min på mötet och gick när predikan skulle börja. Therese ville hem för hon skulle tävla imon. Vi tänkte att vi kunde ta oss en tur till jakob där de hade uv-hajk men ja bestämmde mej senare för att åka hem, klockan var då ca 21.45 dvs, mycket tidigt för att vara en fredagskväll.. Men de var en trevlig kväll i alla fall. =)




Ibland vet ja inte vad som känns så fel. Allt känns jobbigt och ja vet inte vad det beror på. Vissa dagar känner jag mig så illa irriterad på alla eller i alla fall vissa. Vill inte att de ska vara så men kan inte förstå varför. Vad det beror på. kanske är de ångest eller någon slaggs avunsjuka, men förstår heller inte varför det skulle behöva vara så.. kan inte förstå någonting. känner mej så tråkig och gammal ibland med. Som om allt går om och om igen och ordet nytt inte existerar.
Känner mig orolig för något, sen känns de som om jag när som helst kan börja gråta för allt känns så jobbigt. Kan inte sätta ord på vad det är. Kanske bara är trött.. trött på allt.. vet inte..


Innan idag känndes dagen ändå rätt på topp, fick beröm av idrottsläraren efter att ja sprungit en längre sträcka, sprungit hela varvet och kämpat till 100%. Då kändes de som om något lyfte men sen blev ja så trött på allt igen och nu är ja bara så, va vet inte, irriterad på allt.

Suck, vet inte vad ja ska göra.


/Christin

Nytt inlägg

Jo, morgonen startade inte så bra och dagen fortsatte väll sådär lagom bra med. Svenskan gick bra, kom ju ca 15-20min sent och då hade Jenny och Linn redan läst upp våran dialog på Knoparmoj (typ) "språket" så ja slapp det. På tyskan fattade jag ingenting, var väll okonsentrerad eller något, men fick sån panik när vi sedan skulle läsa upp det vi hade skrivit för hela gruppen, ja hade ju inte skrivit någonting. Linn och Jenny hade inte heller skrivit någonting så ja fick rädda oss genom att dra ihop någonslaggs sammanfattning av våran diskussion som vi hade haft muntligt. haha blev helt galet men läraren sa typ ingenting om det. Sen så hade vi mediekommunikation utan lärare men de var ju grupparbete så de gick bra :) sen på psykologin (sovarlektionen) så hände de inte mycket. ja började läsa igenom boken inför provet imorgon medans några kollade på en film.

Väl hemma blev de matlagning och sedan lite sömn innan innebandyn.

Nu ska ja väl försöka plugga lite innan klockan blir alt för mkt.

/Christin


Bra start på denna torsdag!

Sovmorgon, har legat och väntat i ca 2timmar på att klockan ska ringa så jag kan gå upp, förstår inte varför jag inte kunde sova de där sista timmarna, halvsov nog men de räcker ju inte. När man då tror att man ska hinna med allt och sedan ta de lugnt till bussen och allt ska vara lugnt blir de för min del oftast raka motsattsen. Ja såg att min klocka visade att bussen skulle gå den tiden som klockan just nu stod på. Tänkte, ja hinner kankse om ja springer, bussen brukar ju vara sen. Men idag så stod bussen redan där när jag började springa, kommer med andra ord ca 20 min sent till skolan. Lyckad morgon!

Nu ska ja snart (om ca 15min) göra ett nytt försök att hinna med bussen.

/Christin

Segt

Det är jobbigt när man känner att allt går fel, allt är tråkigt och man når dåligt, eller hur?
Sån dag har jag haft idag, iaf en stor del av dagen. Kännt mej irriterad och små sur. Men de har väll sina anledningar det med kanske. Fick iaf sluta lite tidigare idag så ja kunde åka hem och sova två timmar. De gjrode att jag mådde lite bättre och blev piggare iaf.
Det är jobbigt att behöva vara irriterad på någon när man igentligen förstår varför personen gör som den gör, man är irriterad fast man igentligen inte vill vara det. Usch.

Nu ska ja kolla klart på Idol.

/Christin

Lång dag!

Japp, dagen började med skolfoto klockan 08.10 klassens närvaro har hitills inte varit den bästa och även inte här. Tio stycken var frånvarande. Fotografen gick omorganisera stolarna för att kortet inte skulle bli allt för "tomt". 18 av 28 var närvarande.

Efter skolfotot (som varade till ca 08.45) hade vi möjlighet att göra våran fotoläxa (skulle inte börja fotolektionen förens 10.15) så de blev lite fotande på stan och fika i skolans cafe innan lektionen. Lektionen höll på i 1h och 45 minuter. Under de minutrarna satt vi och kollade på gruppens alla bilder, dvs. ca 13*5=65 bilder. Lagom segt när alla ska komentera varandras bilder och så.

Efter det så var de lunch i 1½ timma och därefter hade jag areobic i 2½ timma.

Matilda ville att ja skulle följa med henne till Norrahammar och jobba på posten där idag så så blev det, de behövde visst lite hjälp idag. Vi var där mellan 16.45-18.35. =) känndes kul att jobba lite. Tiden gick fort eftersom man hade ngn att prata med hela tiden och man höll sig sysselsatt med något hela tiden! =)

Nu ska ja kolla lite till på IDOL innan ja börjar med engelska artikeln!

/Christin


Måndag

Skola, hur segt som helst. Vad ska det vara bra för? Okej, nu ska ja inte ta i för mkt, hade en kort dag idag.
Dagen började med stress, sprang till bussen med andra ord. På multimedian fick vi ta en paus från alla koder och hemsidor och jobba i photoshop istället. Fick lära oss saker som jag redan kan , fast fick lära mej dem på andra sätt. På matten hände det heller inte mycket, jobbade på med ekationer och sånt. Gick bra. Sen var de lunch och sedan Samhällskunskap där vi håller på med grupparbeten, jobbar med kristdemokraterna. Hur segt som helst, tanken med arbetet är att vi ska lära oss ngt utav det men de är svårt när man inte tycker politik är kul.

Efter skolan satt ja kvar ca 1h i skolan och pluggade lite innan ja tog bussen hem. Väl hemma åt jag lite och gjorde klart fofoläxan. Toppade sedan ca 4cm på min systers hår och kollade sedan på hockey HV vann med 6-2! Bra start!

=)

Nu ska ja snart sova, skolfotografering imorgon! SUCK!

/Christin


Bra helg!

Denna helgen har bestått av många olika händelser, har varit på cafekväll i älgabecksryd och sedan åkt hem och haft trevligt hos en kompis, varit på Traktorrace, släktträff, fått "midnattsgäster", lagat mat, gjort läxor och spelat innebandy. =)
Fult upp med andra ord.

Fredagen var då Cafekvällen i ä-ryd, och sen fikat hos Ida, trevligt folk som vanligt.

Lördag
Traktorrace är inget jag har varit med på innan men det var en spännande och annorlunda upplevelse. Eftersom jag skulle vara i sommarstugan i Örserum för att träffa släkten klockan 13.00 på Lördagen tyckte Peter, Jakob och Erik att ja skulle följa med dem till Adelöv (vilket ligger ca 5min från Örserum) för att titta på traktorrace. De tyckte heller inte att jag hade något att skylla på eftersom de skulle åka förbi öreserum vid ca 13 tiden på vägen hem. Men jag ångrar inte att ja följde med dem dit för de var en rolig och annorlunda stund.

Efter det bar det då av till örserum för att träffa släktingarna. Alla hade redan kommit dit eftersom jag var 10-20 minuter sen. När vi körde in på gräsmattan ställde sig alla och glodde, de som stod i trädgården var min morfar, pappa, mamma, en morbror, mina två morbröders fruar, en av mammas kusiner och mormors bror. mormor kom ut på trappen när hon hörde oss komma. Alla stod verkligen och glodde, värst var nog mina morbröders fruar. De roppade till mej när ja klev ur bilen "är de bara killar?!" =) roliga är dom. Sen blev de ju massa diskussioner om att de ska vara delaktiga i allt. Dagen var trevlig men blev ganska seg mot kvällen. 

Vi  var hemma vid 21.30 tiden och då satte ja mej vid Tvn och gick sedan upp på rummet, halvsov/sov i cirka 40-50 minuter och satte mej sedan och kollade på lite kort på mina underbara vänner i mitt album. Sen läste jag lite med. Vid ca 00.20 ringde Erik och sa att han, jakob och peter skulle komma förbi en sväng på kaffe och så blev det. Trevlig, men jakob och peter låg och sov i soffan typ hela tiden :P

Söndagen bestod av fotoläxan, matlagning (flintaskek, pommes, beanesesås, gurka och sen efterrätt med ostkaka, glass och sylt) och sedan innebandy =)


Hejhej!

 Konstigt nog så är det en tid sen jag skrev. Vet inte vad jag har gjrort för att inte hinna med det.
Min helg har varit lyckad tycker jag. Tar den lite senare ikväll om jag hinner.

Just nu håller jag på med min fotoläxa som jag skrev om i förra inlägget. Idetorkan har börjat släppa! SKÖNT! Nu måste jag bara kolla igenom alla bilderna i datorn och kolla så att bilderna blev bra och sedan ta ett kort med temat TVÅ vilket vore ganska enkelt, men jag gör de nog för komplicerat, kommer inte på någonting!

Förslag?

/Christin


Fotoläxa!

Måste det vara så svårt?
Ska göra en fotoläxa och jag har total idéetorka!
Fotoläxan innebär att vi ska ta ett kort på fyra olika teman, dessa fyra är:
 * Rund
 * Häftig
 * Blöt
 * Två

(hade vi ljust också??)

Någon som har några förslag?

/Christin

Skola - Sova?

Idag på morgonen var jag som ett spöke, iaf när jag kom till skolan. Sover troligtvis allt för lite. Först så satt jag och nickade en massa på bussen, höll på att somna = pinsamt, brukar kunna de om ja sitterr vid fönstret men de gjorde jag ju inte idag på morgonen. I skolan hade jag först klassråd kl. 08.00-08.30 i Fotosalen.

08.30 så fortsatte lektionen med fotoeleverna och alla skulle visa sina bilder de hade haft med sig. Vissa hade ju med sig mer kort än vad som var tänkt. Alla skulle ha med sig tre bilder var vilket redan där innebär att vi skulle få titta på 40-50 bilder! Men sen eftersom Fotoläraren Ulf är så intesserad av alla andra bider med så blev det mycket kollade på dem med. Höll alvarligt talat på att somna där ner i den lila fotosalen. kl. 09.45 fick vi änterligen fikarast! KAFFEKAFFE!

10.15 så var rasten slut och vi fortsatte att kolla på de där bilderna, sen så kom läraren fram til att vi hade lite för lite tid kvar att göra en övning "FOTOMARATON". Så vi fick ca 1h på denna lektionen + 1½ h nästa lektion eller att göra det hemma tils nästa veckan. Gick från salen vid 11.30 efter att ha snackat lite med läraren.

13.30 började areobicen, första gången för min del då! 1h på gymmet sternhårt typ! Genomsvett sen!:P Sen skulle vi sätta ihop egna "block" i grupper, kände mej inte så delaktig eftersom ja inte har lärt mej ngr steg och så än.. lite svårt när man inte varit med de 2 första gångerna.

15.50 slutade areobicen, gick till bussen, missade den bussen vid 16.02 så gick ner till stationen. Therese ringde och jag satt och väntade. 119 skulle komma 16.15, klockan blev 16.20,16.25, 16.30 kommer en 30 buss. dvs bussen som ska komma 16.30 som den gjorde. 119 kom allstå aldrig, så himla dålig stil. Men jag kom ju hem iaf. =)

Nu i eftermiddags har jag typ suttigt vid datorn hela tiden, kan inte fatta vad jag gör vid datorn, den tar all min tid! suck!
Men har gjort lite nödvändigt skolarbete iaf.

Bilder från dagen:
 


Men nu ska ja sova!

/Christin

Redigering

Tröttnade snabbt på den gamla layouten och bestämmde mej för att testa något nytt.. får se hur det blir =)

Glad! =)

Vet inte varför jag känner mig så glad, igår var jag också glad! Men det är väll bara bra? Att man får känna glädje vissa dagar.

Idag har det varit en helt vanlig dag. Varit i skolan och inte gjort någonting som vanligt, eller jo faktiskt så har jag väll det, räknat lite matte, övat på att göra hemsidor och läsa om kristdemokraterna på samhällskunskapen. Sen har jag hostat en hel del som hör till min vardag sen cirka en vecka tillbaka.

Efter skolan ringde jag mormor och morfar och frågade om ja kunde åka med dem hem till mej, de skulle hämta lille David på dagis och så blev det. Väl hemma gjorde jag middag och sen gav jag mej ner till sjön en sväng och fotade lite. Riktigt härlogt väder var de nu i eftermiddags! Skinande sol och värme! Blev många fina kort =)



Vet inte vad ja ska skriva mera.. så, ha de så bra i veckan

/Christin
ps. Har precis bokat en resa till London med mamma och syrran den 2-5 November!! =)


Helgen =)

Ja, nu har ännu en helg gått. Fort har det gått. Men de har varit en ganska bra helg med mycket att göra.
Ska dra en sammanfattning:

Fredag, ungdomskvällarna har startat upp i Tenhult, mycket nytt. Vi hade möte i allianskyrkan tillsammans med pingst. En drös med ungdommar, mycket trevligt, sen blev det en sväng ut i skogen til Jakob.


Lördag, dagen då jag och Patricia skulle dra med Therese och Amanda till Gränna och Visingsö. De visste ingenting! Ska dra dagen i klockslag:
08.41 Tåget gick till jönköping från tenhult. Vi var framme i jkpg vid
09.00 då hade vi satt på amanda och therese deras regnkappor bak och fram och luvortna över huvudet. Vi gick runt på Ica och stationen till
09.20 gick vi på bussen til Gränna, amanda och therese fick ta av sig regnkapporna men lämna själva luvan kvar på ansiktet, vi frågade om de gick bra att de kunde sitta så en stund och de sa de gick bra
10.20 kom vi fram till Gränna. Satte Amanda och Therese på en bänk medand Patricia gick och köpte biljetter till färjan
10.30 gick vi på färjan till visingsö, först då när färjan börjat åka så fick de ta av sig luvorna. De blev jätte glada och smått överraskade av vårat påhitt :) Vi betättade hur dagen var planerad och de blev jätte glada. Det vi skulle göra på visingsö var nämligen en sak vi pratat om att vi skulle gjort en hel helg eller ngt i sommras, cykla tandemcykel!
11.00 vi gick i land på Visingsö i regnet och hyrde två tandemcyklar.
Vi fikade typ med 40min mellanrum. Jag och patricia hade med oss, Chockladmuffins, Chokladbollar, Kladdkaka, Fruktsallad, Grädde och Goda Mackor med sallad och skinka. =)
14.00 vi lämnade tilbaka cyklarna, efter att ha cyklat i regn 2h och 1h uppehåll.
14.10 vi gick i land på färjan till gränna
I gränna köpte vi var sin "klubba", de smakade väldigt skummt och gammalt så de hamnade i soppetunnan.
15.10 gick bussen tillbaka till jönköping. I jönköping missade vi den bussen som vi skulle åkt med eftersom den bussen vi åkte med var sen. så vi fick vänta en timma på nästa ioch de gjorde att vi fick planera om kvällen.

Therese följde med mej hem och vi lagade tacos. Senare på kvällen åkte vi till Jakob (21.00 var vi hos honom) Ja var sjukt trött och höll på att somna i fåtöljen som jag satt i. Så vid 22.15 gick jag och therese och sov i jakobs säng till 22.45 sen så åkte vi iväg till Ödestugu och pratade med lite annat folk om vad vi skulle hitta på. kvällen slutade hos fredrik i tenhult. Vi skulle kolla på film, ja somnade först ett antal gånger i soffan och sen på golvet :P Var så sjukt trött!

  

Vi ska snart av tåget i jönköping och jag och patricia tar på amanda och therese sina regnjackor bak och fram
Här är vi inne på ica (Therese har bytt jacka för att kunna ha ett hål att andas ur. Christin: "Gissa vad du har i handen Therese" Therese: "Hm... en... morot?" Haha kul var det!
Amanda till vänster och Therese till höger på bussen till Gränna =) tanterna brevid oss undrade först om de var möhippa på gång(var fler som hade frågat det)sen efter ett tag så frågade de "sover de nu eller?" haha de var nästan synd om dem, men de såg roliga ut. Therese och Amanda påpekade att de säkert inte skulle vara ungdommar uppe så tidigt, just då kom det in en hel drös på bussen :P
(Efter en anledning kunde ja inte ta kort på visingsö) Här är mina sockersöta vänner =) De ´väntar på bussen som ska ta oss tillbaka till jönköping och nu står de och äter på de där gamla klubborna.
TACK FÖR EN UNDERBAR DAG TILLSAMMANS MED ER!
KÄRLEK!<3



 

När jag kom hem (02.00) gick jag direkt och sov, somnade så djupt att ja började drömma läskiga och skumma mardrömmar, vaknade 20 min senare (trodde att de gått minst 1h) av ett sms, tack för det! Då slapp jag mardrömmarna =)



Söndag, Gick upp vid 12 typ, kände att ja behöve sova, åt lite frukost framför TVn och satt sedan framför datorn ett tag. Klockan 15,30 lagade ja och syrran söndagsmiddag. pappa hade sagt till mej att laga mat av potatisen och köttfärsen som fanns i kylskåpet. Ja tänkte " va gör man av det?!". Det blev typ avlånga köttbullar med tacokrydda (stekta) med klyftpotatis, beanese sås och tomat och gurka :) Mumma blev det, pappa och mamma hade inte fått se va vi gjorde så de blev en glad överraskning.
 
Sen kom Linda och vi åkte och spelade innebandy i Ödestugu. Kul! Men fick lite stryk idag, men sånt får man väll tåla! :)

Har förövrigt varit väldigt glad i dag, fått en del komentarer om det, vet inte vad det beror på men tror jag har tänkt positiva tankar och varit pigg för en gångs skull!
Är fortfarande relativt pigg! men Ska snart gå och sova, klockan är ju trots allt lite över 23.

Ha en bra vecka!

/ ChristinR


Nu är det sådär sent igen...


Denna veckan har gått så otroligt fort, hinner inte riktigt med ibland. Men de är skönt för imonkväll är det helg igen! Det betyder ledighet från skolan i 2 dagar. =)

Klockan är lite över 23 och jag ska snart gå och lägga mej, ville bara säga att min förtjylning nästan är borta men att lungorna inte är sig själva än, känns så tort och så måste man hosta så där larvigt med. Rösten är inte riktigt som den brukar än heller men är iaf på bättrningen och det är skönt =)

På tal om något helt annat så är det ju två månader sen Viktoria försvann, som ja skrev i det förra inlägget. Kan fortfarande inte förstå. Tack för att jag har er, älskade vänner, som jag får prata med, ni lyssnar och tröstar. Hade jag inte haft er med mej på Gullbranna så hade det tagit ännu längre tid att hitta ett stabilt stadie. Minns bara den där otäcka men lugns stämmningen under natten för två månader sen. Allt var stilla, de ända man kunde höra var människors snyftande av sorg. Minns allt, minns sista gången jag såg henne, de var på strandet, så otroligt vacker var hon. Det är så svårt, kan inte begripa. 
I Lördags var jag och lyssnade på gruppen FOLK. Lovsångsbandet som spelade under gullbrannafestivalen. Under minnsestunden som var på gullbranna på lördagsförmiddagen spelades en av deras låtar av solisten i mainstreet. Låten heter "Bli kvar hos mig". Det är en så otroligt fin låt. Tänkte under hela deras spelning "Kommer de sjunga den låten? Kommer jag klara lyssna på den?" Sen mötet på gullbranna har jag hört den 2 gånger, 1 på en minnesstund och 1 på begravningen. Rätt som det var säger sångaren framme på scenen "Nu ska vi sjunga sista låten, "Bli kvar hos mig", det slog tag i hjärtat och minnerna från den gången vi satt på minnesstunden på gullbranna kom tillbaka. Klarade lyssna på den, men det var tungt. Saknar denna flicka så otroligt mycket. Såg hennes klasskamrater sitta i matsalen, om allt vore som förr hade hon suttit där och skrattat med dem. Älskade Viktoria.


Kärlek /Christin  

(Skrivet torsdags kväll, inlagt fredag)


Arn

Nu är jag sen en tid tillbaka hemma, har varit på filmstaden i Jönköping och kollat på filmen Arn. Filmen var bra tycker jag, bara det att den var lite utdragen, ibland trodde man att filmen skulle vara slut men så fortsatte den. Men det mesta var bra med den =)

Efter bion så blev de fika på Coffeehouse by George, mycket trevligt. Sen bar det hem och givetvis skulle killarna kolla in familjens nya bil (pappa hade behovet av att köpa en till så så blev det), det är en Toyota Yarris, röd och liten mysig bil.

Nu sitter jag bara här, tänker på att imorgon är det 2 månader sen olyckan hände. Viktoria Rogö försvann på bara någon sekund från våra liv, de är fortfararande så svårt att förstå hur något så hemskt skulle kunna hända, hända den vackra flickan. De känns som om det var länge sen, men ändå inte, som om hon finns någonstanns, att ja kommer få se henne snart. Men riktigt så enkelt är det ju förstås inte. Hon finns hos oss men inte på samma sätt som förr, nu finns hon i tanken, i hjärtat och "runt om kring oss" i luften. Det är fortfarande så otroligt svårt att ta in. Svårt att förstå. Svårt att acceptera. Svårt att fårstå att man inte kommer se den där söta, vackra  flickan i korridoren i skolan, inte heller i matsalen. Ibland känns de som om hon kommer gående emot mej, men så är det någon annan.. Allt är så annorlunda och så...så... konstigt. Älskar dej min underbara kusin! Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta <3
 
Viktoria Rogö
901230 - 080704


/Christin

Onsdag

Idag mår ja faktiskt mycket bättre, förtjylningen sitter fortfarande i och i och med de blir jag trött, men idag har jag ingen huvudvärk :) Känner dock att rösten inte är som den ska vara än, den låter skumm, pgr förtjylningen. Hostar lite ibland med, beror väll på förtjylningen, ingen sådär jobbig hosta utan känns bara som om de trycker i lungorna och ja måste hosta, skummt :)

Nu blir det snart BIO! ARN!

Ha de så bra ikväll
/Christin

Sommaren 2008

Sitter och tänker på sommaren 2008, en sommar som till en början såg ut att bli den bästa sommaren på många år. Hade fått ett bra jobb som jag kunde få in pengar på, ett jobb där jag fick ta mycket eget ansvar och träffa mycket människor. Jag trivdes ganska bra, bara det att de kunde bli lite långtråkigt ibland.

Jag hade mycket att göra, fullt upp varenda kväll, umgås och ha roligt med vänner. Glädje, kunde de bli bättre? Kan inte tro det.

Men så hände det en massa saker som gjorde att denna sommaren förändrades, glädje blev till sorg. Man kunde inte förstå det som hänt. Inte alls. En kär vän, kusin som man växt upp med försvann, fanns plötsligt inte mer på jorden. Det är fortfarande svårt att förstå vad som hänt när man ser på bilder på denna vackra flicka som försvann från vår jord, känns så annorlunda, så konstigt och oförstårligt.

Sommaren fortsatte och man visste inte hur man skulle betee sig, skulle man vara glad eller ledsen? Ville kunna skratta, vara glad som alltid, men i vissa stunder kändes allt så fel, hur kan man skratta när något så fruktansvärt har hänt så nyss?

Hände andra jobbiga saker denna sommaren med, privata saker som berör mej och mitt liv, mycket förändringar på både gott och ont. Saker som jag hoppats skulle bli kanon men visade sej något helt annat, men som är så bra det kan vara nu.
Fick sms om en persons självmordstankar, om problem i personens liv. Kunde inte förstå, kände inte personen. Försökte hjälpa, men orkade inte, fick lägga det på andra, personen är omhändetagen och det känns relativt bra nu.

Har inte hunnit tänka igenom sommarens händelser så mycket, allt har gått så fort. Sommaren som jag sagt har varit en av mina bästa, bortsätt från olyckshändelsen. Den var inte så bra, inte alls. Sommaren bestod av massa saker som inte gick att förstå.

Hoppas på en bättre sommar 2009 =)

/Christin

Både bra och dålig

Är fortfarande förtjyld och det är skit, inte skoj alls, sitter dessutom med massa huvudverk. "Atcho" där nös jag igen, de är jobbigt.
Skolan har fungerat bra idag, har dock varit hemskt trött och hållt på att somna på lektionerna vilket inte är bra alls!
Idag hade jag min första Foto lektion. Vi fick gå ut med läraren och testa olika exponeringstider och ställa in bländaren, inte altid så lätt men de blev en del läckra bilder. =)



Sen hade vi en snabb repetion på 1ans 5 veckors kurs och sen fick vi sluta ca 40min tidigare vilket ledde till 2h och 10min rast ink.lunch till det att "induviduella valet passen var".

Under de 30min rast som vi hade fått innan på Fotolektionen gick jag och pratade för 4e gången med de nere i reseptionen. Hon som jag pratat mest med var hemma och var sjuk idag vilket var rätt dumt.
Jag plingade på till de rummet där de som lägger schemat sitter, 2 tanter kom fram till dörren:
De: kan du komma tillbaka kl. 10? Det är två sjuka här inne! (30min senare)
Jag: Men ja börjar kl. 10
De: va gäller de då?
Jag: Jag vill bara avsluta en kurs
De: okej, kom in då

Jag som trott att de var 2 andra "sjuka personer" där inne, hade fel. Det var tydligen tanterna som var "sjuka".
Det tog 15min innan den ena tanten som ja pratade med fattade att jag bill avsluta min digitalt skapande kurs. hon började ett antal gånger dra upp det att ja kanske kommer få problem med att få ihop poängen i 3an sen om jag hoppar av kursen. Men ja sa som det var att jag hade laggt tyskans poäng utöver och skulle det nu vara så (som jag var lite inställd på ´) att ja inte får ihop 300p i bara 3an så får jag lägga in språket där. (språket=100p) men då ska hon envist börja tjata om att jag läste språk i 1an med och att de oxå är 100p och iom att ja läser psykologi med (50p) så skulle de räcka med att ja läste 50p till i 3an. Hon fattade inte att ja ville försöka läsa så mkt som jag kan i 3an innan jag håller på att fibbla in de poängen jag laggt utöver. Aja, men tillslut när hon fattat att jag vill lägga ner "digitalt skapande" och stå i kö till "areobic och hälsa" (som jag redan gjorde, först i kön) och jag talat om för henne att matilda min kompis pratat med läraren på areobicen att der kanske skulle finnas en plats kvar till mej så fick jag en lapp med som ja skulle be om den underskrift från läraren om det var så att ja kunde komma in i gruppen.

På eftermiddagen gick jag till Areobicen och läraren börjar räkna på antalet elever, av ngn anledning stod mitt namn med på listan (handskrivet) redan innan ja sa till henne, det kanske var att matilda sagt till henne veckan innan eller att de i reseptionen hade gjort de. Men iaf, jag FICK AREOBIC! =) Men eftersom jag inte hade med mej kläder idag och jag var så förtjyld fick ja sitta och titta på i 2½ timma vilket var väldigt sövande. :P I början på den lektionen så gick ja och skulle lämna in lappen med underskriften, men det var stängt till schemaläggarnas rum och satt den "STÄNGT PGR AV UPPDATERING AV TIDSSCHEMAN" (ungefär) på dörren så jag gick tillbaka till gympasalen och tänkte att ja kunde gå dit efeter lektionen men då kommer en av tanterna som var i rummet på morgonen in och vill prata med mej, då hade de på ngt sätt fixatr och ordnat lite bakom ryggen på mej så ja fick skriva på hennes papper och hon fick lärarens autograf =)

Har lärt mig en sak idag "GE INTE UPP!!"
Jag var och tjatade om den där areobicen 2 gånger på tisdagen förra veckna (försökte få tag i dem en 3e gång på tisdagen) sen 1 gång i torsdags och 1 gång idag =) sen gick jag själv och tog kontakt med läraren. GLAD!



När man kommer hem från skolan, trött av förtjylningen men ändå glad för de med areobicen så berättar mamma att David (min 3årige lillebror) hade kommit in med min kanin, mamma hade klippt klorna på honom när David tittade på hon hade sedan gått tillbaka  med Molle (kaninen) till buren (i det andra huset på tomten) hon gick sedan in i köket, då hörde hon ett skrik från David från tvättstugan, han hade varit och hämtat kaninen IGEN och klippt honom i "tån" sa mamma. Men vet inte om det var "pulpan" (längst upp och ner i l´halva klon) som han hade klippt i men de hade blött ordentligt! USCH!
 
Kramar Christin

Hängig

Vid 15.40 kom Jennie till mej, det var mycket trevligt att träffa henne =) Prata ut om allt och inget. Hon och jag har så otroligt mycket barndomsminnen tillsammans. Klasskamrater i 9år och kompisar den spädbarn typ =) Det bakades oxå mummsig kladdkaka!
Tycker om dej gumman! Barndomsvänner <3

Snyggingen själv =)

Nu känner jag mej bara ännu mer hängig och förtjyld, sjuk var ordet. Men måste till skolan imon. Ska förmodligen våga mej in till de som sköter de induviduella valen och avsluta kursen digitalt skapande imorgon, vill verkligen inte gå den kursen, usch!

Nu ska ja snart sova så ja blir pigg ngn gång.
/Christin


Tror jag håller på att bli sjuk :/

Vaknade på morgonen med ont i halsen och täppt näsa. Ögonen ville inte öppnas av trötthet. Morgonen blev ganska stressig på grund av att ja var så seg.

I skolan var ja mestadels frånvarande. I matsalen stod jag och väntade på Matilda, tänkte lite och var allmänt borta. Erik petar till på axlen och säger "va inte så lost!", tittade på mej med ett leende och vände sedan och gick. Tankarna där efter var mest "Va sa han?", "Sa jag någonting?" Hel väck var jag, tror faktiskt att jag bara stod och tittade utan ett svar. Haha. Konstigt och ganska komiskt kan man ju tycka.

Som tur var dagen inte så lång utan jag klarade mej bra. =)

Just nu känner jag mej, trött och hängig och förtjyld.. Säkert Erik som smittat mej, han var ju förtjyld och febrig delar av förra veckan när jag träffade honom. (Skönt att ha någon att skylla på:P) Ska förmodligen ut på en prommenad med Jennie sen, får se hur de blir =) Blir bara en snabbis isf, måste sova ikväll! =) 

/Christin

RSS 2.0