Resursdag!

Härligt härligt och åter igen härligt!
Med radion på hög volym har ja varit på toppenhumör, dansat runt som en galning och lett för mig själv och haft det helt tipp topp hemma, helt själv! UNDERBART!

Idag har ja:
*ätit frukost vid tvn
*duschat
* städat mitt rum + dansat
*vatt i tenhult och fotograferat allianskyrkan, till mitt hemsideprojekt + köpt pepparkaksdeg och russin
*bakat pepparkakor med russin i! var tvungen att testa efter som jaghåller på med en marknadsundersäkning i skolan där ja och några klasskamrater ska hitta på en produkt och sedan fråga runt lite vilka som skulle kunna tänka sig köpa dem och lite andra frågor, för att sedan få fram en målgrupp att inrikta sig till. men just pepparkakor med russin blir nog en ganska bred målgrupp.
*ätit pepparkakor
*ätit middag
*spelat innebandy
*duschat
*ätit kvällsmat
*suttit vid datorn.
Känner att de varit en händelserik dag! =)




Har ju sagt att ja ska skriva om ordet Underbart men har haft en hel del annat denna veckan så har inte hunnit skriva, men ikväll fick jag lite tid över och skrev ihop lite, ordet är väldigt svårt att beskriva och ja tycker inte att de finns så mkt att skriva om de, men ja har iaf försökt! =)

Underbart

Detta är ett sånt ord som är rätt svårt att beskriva, samma sak som ordet fantastiskt. Orden Underbart och Fantastisk kan ja tycka är på något vis lite lika, båda orden är positiva och beskriver något bra eller härligt. Om man kollar på synonymer till ordet underbart så kommer faktiskt ordet fantastiskt upp. Något som är underbart ser ja som härligt, kanske en vacker sommardag då man ser ut över en vacker glittrande sjö, eller kanske havet. Men de kan också kännas underbart att åka skidor högt uppe i bergen! UNDERBART! ”Du är underbar”, hur glad blir man inte av att höra sånt ibland? Ordet underbar använder jag när ja ska beskriva mina vänner eller något som är riktig fint.


Nu blir det sängen, nytt lakan, nytt örngott, nytt överkast, ny städat rum och helt Underbart! ;D God natt :) /Christin R

Stressad!

Känner mej grymt stressad och orolig inför proven imorgon, får hoppas de får bra..

Nu ska ja sova! God natt!
/Christin R

Menyraden är hittad!

Menyraden har på något vis hamnat längst ner under alla inlägg men har inte den blekaste arning om hur den har hamnat där!
Någon som vet?
Någon som kan hjälpa mej få tillbaka den på rätt ställe?

/Christin


Fotolektion

Nu har jag fotolektion, sitter och lär oss mer om Komposition, får lite tips och allmän teori om det. Gå in på http://pblogg.se för att se bilderna vi hade i klassen till läxa idag!


Märkte nyss att ja råkat ta bort menyraden till vänster, vet ej hur men ska försöka få den tillbaka! =)


/Christin R

Hinner inte

Hinner inte skriva mer än såhär idag, ska försöka hinna de imorgon, har mycket annat för mig. Suck! Man ska orka mycket, ska försöka sova nu med, har inte gått de två senaste nätterna. Efter att la legat i sängen ca en timma så går de att somna men då vaknar jag om och om igen.. jobbigt. /Christin

Pengar

Har fått två ord som jag ska skriva om, det första är Pengar, det andra är ordet Underbart

Pengar

Det finns folk som anser att ”pengar inte är allt”. Men enligt mig är pengar det som i alla fall vi i Sverige är till största del beroende för. Pengar är det som vuxna jobbar och sliter för, för att kunna försörja sin familj. Ungdomar skaffar sommarjobb, kvällsjobb eller helgjobb för att få råd till att köpa saker eller spara till något större. Hela samhället består helt av pengar.

Det ända som jag nu kan komma på som inte består av pengar är vänskapen och möjligen personligheten och lyckan. Vänskapen, riktig vänskap kan inte köpas av pengar. Personligheten, den är hur du är den kan du inte köpa. Lyckan, vissa tror att man blir lycklig av mycket pengar. Men är man egentligen det? Det tror inte jag, utan jag tror inte man kan köpa till sig någon lycka, i alla fall inte riktig lycka.

Läste någonstans att man kan köpa en säng men inte sömnen, är det sant? Nej, numera kan man till och med köpa tabletter för att kunna sova. Utseendet är också en sak man kan tänka att man inte kan ändra på, stämmer det då? Nej, vi kan köpa smink, olika hårprodukter och färgade linser. Numera kan vi till och med göra en operation av den delen av kroppen vi inte är nöjda med.

Vi som lever i Sverige och på andra likvärdiga platser är beroende av pengar. Vi behöver pengar till mat, boende, transport, kommunikation, sjukvård och utbildning. Det finns ju de som inte lever på samma sätt som vi, de är inte lika beroende av pengar som vi, men det ja skriver om handlar ju som sagt om det samhället som jag själv lever i, det livet där folk sliter för att gå ihop pengar för att kunna leva och försörja sig. Man kan inte enbart klara sig på vänskapen, lyckan och personligheten. Man kan tycka att man skulle klara sig genom att kanske odla, elda och bo i ett litet hus i skogen, de fungerar inte, du måste köpa mark att odla på, huset måste byggas av något och ja, ni förstår.. Samhället idag är beroende av Pengar.



Detta började likna en uppsats när jag insåg att jag måste sluta skriva. Ordet kommer ifrån Linn. Hon tyckte det vore intressant att höra min åsikt om pengar. Är det något ni inte håller med om får ni gärna ta upp det med mig. Ordet Underbart

Min bror är cool!

Jag är cooling, YEEH!

I bilen från kyrkan idag var David i full rulle med att säga denna repliken om och om igen. Han satte kepsen på sne och så sa han det, filmade honom, sött. Bilden är tagen i kyrkan, kommer David bli modell? Det är frågan det, denna lilla killen älskar verkligen att vara med på kort, han tycker de är härftigt när jag tar fram min systemkamera och ska ta kort på honom. Innan då ja hade min vanliga lilla digitalkamera var intresset för att vara modell inte lika stort.
 


Trött och seg

Dagen i skolan rullade på som vanligt. Kände mej rätt trött idag vilket var jobbibg, men efter en kopp kaffe blev det lite bättre. Tyskan var jobbig som vanligt men vi gjorde inte överdrivet mkt så det gick ganska bra. En av sakerna vi skulle göra var att göra 2 av 3 övningar i boken. "Gör uppgift 5 och 6 eller 6 och 7 eller 5 och 7" Räcker det inte med att han säger att vi ska göra 2 av 3 uppgifter?
SÅ håller han på jämt, och sen efter 5min tar han de igen och sen 5min efter det igen. Suck!

Fick sluta vid 12 idag eftersom vi inte hade någotn lärare på mediekommunikationen (grupparbete som ska göras..) och sen hade vi grupparbete på psykologin så den får vi ta eget ansvar på att göra när vi hinner. Men jag skulle göra mitt prov i Samhällskunskap om Riksdag och regering på ped. träffpunkt vid 12.40 så fick vänta lite på det, provet kändes någorlunda okej, VG och MVG frågorna var mer diskussionsfrågor och egna åsikter vilket var lite knepigt, men hoppas på att det gick någorlunda bra.
"Nu kommer det en annan klass till detta klassrummet, är du klar snart?" "nej? har en VG/MVG fråga kvar.." "Okeeej... men följ med här då så får du 5min på dej att skriva klart, jag bor låångt ut på landet och ska hämta mina barn innan klockan 14 så du kan inte få mer tid" Orättvist anser jag, jag fick typ 35-40min på mej medans de andra fick typ 1½ timma på sej, menmen får hoppas de blev bra.. men stör mej så på sånna lärare..

Efter skolan blev de en tur på stan, köpte två innebandyklubbor en till mej och en till pappa.

Sen tog ja bussen hem, vid Rosenlundsskolan så hoppade det på en massa sjuor. Usch, va de skrek och pratade högt, rätt som det är började de kasta väskor på varandra. Tur att musiken finns så man kan dämpa deras gapande och skrikande. Var vi oxå så när vi va så små?

Väl hemma så blev de lite slapp i soffan för att senare åka till Ödestugu för att spela innebandy. Vilket jag inte gjort på 2 veckor nu, har inte hunnit eller varit små sjuk.

Nu är jag då trött och funderar på att gå och lägga mej tidigare ikväll men får se hur deblir med det, brukar ju kunna hitta på saker som tar hela kvällen.

/Christin

Fantastiskt

Har fått ett ord av Lovisa idag så tänkte att jag skulle försöka mig på att skriva ngt om det. Ordet är: Fantastiskt


Fantastiskt

Enligt mig är ordet fantastiskt något väldigt stort och väldigt bra. Fantastiskt kan vara något sagolikt, otroligt, osannolikt eller kanske lysande. När jag tänker på fantastiskt så tänker jag på något som är stort och vackert, kanske en bild. Någon bild på något vackert eller helt enkelt en beskrivning på något. Ordet fantastiskt gör mig glad på något sätt, det känns som ett positivt ord. När man har gjort något bra kan man få en uppmuntran om att det man gjorde var fantastiskt bra gjort eller så känner man själv att det gick så fantastiskt eller lysande bra. ”Fenomenalt” är också ett ord som jag tycker man kan koppla till fantastiskt. Det ordet hörde jag min Tyskalärare säga till en klasskamrat när hon läst upp sin Dialog. Hon hade gjort något bra, och kunde känna sig duktig. Detta ord var inte jätte lätt att ha någon tanke om, men kom gärna med förslag  Kom på något tokigt!

Engelska

Sitter vid datorn och söker fakta om den indiska matkulturen. Ska först söka fakta och sen på något sätt jämföra den matkulturen med någon annan, tex den Svenska matkulturen. Har hittat en hel del faktiskt men kan ju medge att jag inte är jätte pigg på detta. Känner mej rätt trött. Menmen nu är de bara 1minut till lektionen slutar vilket är jätte skönt! 5min rast och sen svenska. Efter svenskan blir de tyska... Vilket är ännu tråkigare. Efter det så har jag inga mer lektioner idag. Skönt! Men ska göra ett prov i samhällskunskap som jag är lite nervös för på ped. träffpunkt. /Chrisitn

Studiedag

Idag har jag haft studiedag, vilket har varit riktigt skönt. Har visserligen inte alls hunnit med allt det jag borde gjort men har avrit skönt att kunna ta de lite lugnt. Bode sitta och plugga på det provet jag ska ha i Samhällskunskap imorgon men känner inte alls för det, har inte haft någon lust till plugg de senaste veckorna.
Ikväll åkte jag in till stan för att först träffa Therese, hämta ut biljetter till Bondfilmen och sen gå ner till stan för att köpa en halsduk, en röd halsduk, kände att jag ville skaffa mig lite färg i det dystra höstvädret.



Har tänk att böra med en liten ny sak här, ska så ofta jag hinner ta ett ord och skriva lite tankar om det ordet. Nu får gärna komma med förslag om vilka ord jag ska skriva om. vad som helst går bra =) Så får vi se ifall jag har något att säga om det.
Idag blir det iaf tankar om ordet: Kärlek


Kärlek

När man tänker på kärlek tänker man ofta på ett fint, helt rött och fint hjärta. Man tänker lycka, hopp och romantik. Man tänker på allt det där mysiga och härliga och den där härliga värmen i kroppen. Det finns många olika sorters delar av kärlek, det finns den kärleken man har till sina vänner, den man har till den personen man älskar, kärlek till dem i sin familj eller kanske kärlek till något djur. När jag tänker på kärlek tänker jag oftast först på den kärleken man har till en person man älskar eller tycker mycket om (det motsatta könet), först slår tankarna till på värmen, lyckan och allt det mysiga. Men där någonstans ser jag också det som man ofta inte tänker på. Det som är jobbigt inom kärleken till den personen man älskar. Man kanske blir älskad och omtyckt av någon man inte själv har känslor för eller det jobbigaste, att älska någon som inte har samma känslor för dig som du har för honom/henne. Enlig mig kan kärleken vara fint men samtidigt kan det omvandlas till något hemskt. Man kan uppleva stark kärlek men sedan bli sviken, så då är väll kärlek inte längre så fint längre? Kärlek känns då som något hemskt och otäckt.


Glad

Även om vissa saker får mig att tänka och fundera över saker som kanske inte är så roliga så känner jag mig ändå glad idag på något vis, kanske är det för att jag haft en bra dag i skolan eller kanske för att jag har studiedag i morgon. Det kan säkert också bero på att jag mår bättre, fått de flesta tankarna på något annat än allt det där negativa som varit. Bestämmde mig för någon vecka sen att ja skulle börja fundera mindre på småsaker. Att jag skulle vara mindre orolig för saker. Det kan vara svårt men jag tror att det går framåt, jag mår ju bättre. Som det stod i ett sms jag fick "försök tänka positivt nu och på hur bra du har det egentligen.. famij, vänner, få gå i skolan och bio med kompisarna. De e inte alla som har det så :)". det är väll helt enkelt den inställingen man får ha, försöka se det positiva i allt. Känner att det finns en hel del saker som kunde varit bättre i familjen, men de finns ändå där om något skulle hända, även om jag knappt aldrig pratar med dem. Skolan kan vara seg och tråkig, men tänk de barnen som inte ens får en utbildning. Vännerna är nog det bästa jag har, finns nog inget negativt med dem. De finns alltid där när man behöver dem, alltid någon som stöttar och man kan prata ut med om någonting är jobbigt :)

Vi diskuterade några frågor på Hemgruppen i onsdags förra veckan. En av frågorna löd ungefär såhär:
"Är det viktigt att känna sig omtyckt?"
Det var nog endast en eller två som ansåg att det inte är så viktigt att känna sig omtyckt, men de resterande ca 10 stycken ansåg att det var viktigt.
Jag anser att det är viktigt, har man vänner i sin omvivning som man vet tycker om en så gör det ju allt mycket lättare i livet. Man får bättre självförtroende och vågar göra mer. Man får också lättare för att kunna prata med folk och uppmuntra andra. Om man själv känner sig omtyckt och värdefull så är de lättare att se värdet i andra människor. Man har också lättare att se det goda i personer som man tycker beter sig illa. Så att känna sig omtyckt är väldigt viktigt för att må bra.

Det var min tanke om den frågan.. finns nog mer att säga egentligen.





Det jag funderar på nu är hur man ska kunna hjälpa en person som har det jobbigt, en person som bombar med sms om hur dåligt han mår. En person som i sommras lovade ta bort mitt nummret efter att jag försökt hjälpa honom med positiva ord men som sedan gjorde att jag inte längre orkade eftersom det hände så mycket annat i sommras.  Personen fick sedan tillbaka mitt nummret på något sätt, jag har aldrig själv gett ut mitt nummer till honom... En person som jag aldrig har pratat med mer än sms. De är svårt... Vet inte om jag själv känner att jag är mogen för att ta hand om det..



Nu ska jag snart sova, STUDIEDAG imorgon =) Sen bio - BOND - med Therese (och Erik)! =)

/Christin R

.

Var ett tag sedan ja skrev sist nu, skrev ordentilgt iaf.. har bara skrivit om hur dåligt ja mått och blablabla. Helt ointressant egentligen, eller hur?

Helgen har varit i full rulle som helgerna brukar vara. Min helg i korthet har bestått av detta:

Fredag:
* Huvudverk
* Barnvakt åt David - han fick följa med mig till alliaskyrkan i Tenhult och leka med mina kompias vilket han verkar tyckt varit väldigt roligt. Han sprang omkring och stojade i ca3½ timma innan han la sitt huvud i mitt knä och försökte sova medans de andra spelade pingis. Kan ju säga att lille David på 3år varit helt slutkörd hela helgen! haha

Lördag:
* Sov till 13.30..
* Fotograferat rost till fotolektionen
* Möte i Sävjö, mycket lovsång och allmänt trevlig och mysigt
* Hem til Fredrik för att kolla på hockey (inspelat) tillsammans med Fredrik, Erik, Viktor och Markus. Kom hem vid 03.00.

Söndag:
*Ännu en dag i en kyrka.. Söndagsskola på morgonen, leka med massa barn! Mys är det! Älskar barn! Iaf när de inte ör allt för klängiga. Träffade annat folk som ja inte mött på länge med, väldigt trevligt =)
* Fotografeterat rost igen och redigerat, efter lite snabbredigering är rost lite snyggt! (tror ja vet en som inte alls håller med.. Erik?)




Ibland är det så svårt att veta hur man ska betee sig, hur man ska vara och hur mycket man ska bry sig....


/Christin

Usch

Denna dagen har verkligen varit kämpig. Nu sitter jag här, jätte förtjyld och så fruktansvärt ont i huvudet! Suck! Varför?
Hoppas verkligen att de blir bättre tills imoron, orkar inte med att avra sjuk!

/Christin

Något är fel

Något är fel på mig, just nu känner jag mej sjuk. Inte nog med det, har mediekommunikationsprov imorgon och jag får verkligen inte in någotning i huvudet. Känner ingen ork till att plugga heller, har suttit här ett par timmar nu och har nog inte lärt mig ett dugg. Känner mig så illa oförberedd. USCH hemskt men nu är klockan 00.37 och jag måste verkligen gå och sova för att orka med att gå i skolan 08.00-16.30...



God natt!
/Christin

Tranberga

Igår var Jag hemma hos Ida och Anna och deras famij. Var mycket roligt och trevligt att träffa dem. Blir ju inte jätte ofta precis när man bor på ungefärs 9 mils avstånd ifrån varandra. Visserligen inte jätte långt men är ju inte jätte lätt att ta sig dit utan körkort.

Här har vi snyggingarna Anna och Ida, fick tyvärr inte ngt kort på bara Anna, blev inte tillfälle.
  
/Christin

Bild...

Gjorde en snabb redigering på en bild på min bror i skolan med.
Ändrade kontrasten och förstärkte färgen i ögongen :)
Söt är han!

 
Före                                                    Efter

Innebandytunering och PBdagen

Jo som sagt så blev det en sväng till Vetlanda på innebandytunering igår (natten tills idag).
Tuneringen var skoj, men oturligt nog kom inte något av oss två lag som ja åkte  vidare efter gruppspelet.
Var hemma vid 4a tiden.

Vaknade vid 8 i morse, tänkte "Åh, va skönt att de är lördag! Då kan jag sova en stund till!" Just då ringer väckarklockan! Hm.. varför ringer den blir första tanken, åh nej! Måste ju gå upp, skola idag ju! PBdagen! Suck!

Mellan 10-11 satt jag nere i fotosalen vid skolans coolaste och nyaste datorer (skolan satte in dem under lovet v.44) och redigerade bilder i Photoshop. Folk kom och pratade och frågade om hur vi gjorde och hur de var att gå media och va vi gjorde på Foto. De var trevligt =)

Mellan 11-12 var ja tillsammans med några i fotogruppen inne i fotostudion och tog porträtt kort och andra kort på folk som ville fotograferas samt massa bilder på oss elever, skit kul!

Mellan 12-13 gick jag runt med en ful PB väst i skolan för att folk skulle kunna fråga om saker, men de sög. Ingen frågar ju ngt och ja orkade inte prata med folk heller, satte mej och fikade i cafeterian och lite så.

Sen blev de en sväng upp till A6 där jag träffade hela familjen innan vi senare åkte hem. Nu väntar jag på MIDDAG! är sjukt hungrig och sjukt trött!




Lite bilder från fotostudion
 

 

 
/Christin

Hemma från London!

Vid 00.30, natten till torsdagen kom jag hem till mitt kära hus efter att ha varit ett par dagar i London. Har haft ett par kanondagar där =)
Orkar inte dra hela historien om vad vi har gjort men kan ju säga att vi besökte alla de platserna som man ska ha besökt när man varit där, fråga mej om ni undrar om ja varit på ngt visst ställe :)

Tog en hej dundrande massa bilder under denna resan, totalt över 500bilder tror jag, men har väll rensat bort så det är lite under 500bilder. Men de är väll skoj med en massa bilder, men de tar en massa plats i datorn!

Nu är det innebanytunering i Vetlanda som gäller inatt! Den börjar vid 22.00 och vi ska infinna oss där vid 21.30. Ska bli skitskoj! Men känns ändå inte som om mans ka spela innebandy inatt! haha inte alls, förra året så var vi hemma 04.30 och jag skulle upp till skolan på Lördagen för att gå till skolan, PBdagen. Samma sak är det iår, kommer vara lika seg, men får hoppas på att det går bra =)
Ska berätta för 9orna om hur de är att gå Media och Foto. Ja, va ska man säga? hehe

/Christin


LONDON!

Ja! Nu är det då lite mindre än 3½ timma tills vi (jag mamma och min syster Johanna) sätter oss i bilen mot Göteborg! Där ska vi senare sitta en stund för att senare stiga ombord på ett flyg som ska ta oss till LONDON!
Åh, de ska bli så skönt att bara komma bort! Otroligt skönt!

Så, bloggen kommer ligga lite i lä några dagar nu, kommer hem natten till Torsdag =)

Ha de gott
/Christin

Måste hitta på ngt annat!

Haha skulle sitta och gämföra mig som blond och brunett :P
Hittade två bilder som påminne mycket om varandra:P

 
Blondin                                                           Brunett

Blond - gråhårig - brunett

Hmm.. Jo vaknade upp denna morgonen och tänkte "jag måste ringa Patricia, det här går inte".
Håret kändes grått och på innebandyn igår blev jag kallad tant och pensionär av min ärlige kompis Fredrik E. Tack för att du är så ärlig!
Hennes mamma fixade ny färg åt mig och så åkte jag till henne, gjorde en vild chansning, denna gången - gyllenbrun färg. Resultatet blev brunt, riktigt brunt. Kommer nog ta ett tag att vänja sig vid det men ja trivs bättre i denna färgen än det gråa och tråkiga! haha, de var rätt komiskt faktiskt.
Tack Patricia för att du hann med att fixa mitt hår! =)