Heej!

Hej!
Nu var det jätte länge sen jag skrev! Men här kommer en liten hälsning från mig så ni i alla fall vet att jag kom hem välbehållen från Europa! :)

Kan ju ta slutet på vår tågliffning i lite korthet :) Tror de flesta redan hört om den.
Vi skulle ju som jag sagt åka mot Roda de Bara, men resan bar istället till Torredembarra. För det var tydligen där Lovisa höll till när hon inte jobbade på campingen. Vi åkrte dit, där träffade vi Lovisa, Herman och Anna. Vi solade och badade, samt hade mys kvällar hemma hos Lovisa :)

Efter besöktet där åkte vi till Barcelona, och där var vi bara över dagen och reste sedan vidare mot Österrike och Wien. Resan dit tog ungefär 30 timmar! Men vi åkte tåg tåg och åter igen tåg, med inte så långa byten mellan. Vi skulle köpa hamburgare i en stad, vid namn Zürich, vilket vi då inte visste att det var Schweiz största stad! Vi gick och köpte hamburgarna och fick tillbaka någon konstig valuta och fattade ingenting, hon i kassan fattade inte varför vi blev förvånade, hon kunde tydligen ta emot euro men inte ge oss det. Vi frågade killen bakom oss i kön om vilket land vi var i.
"Vilket land jag kommer ifrån?"
"Nej, vilket land VI är i?!"
"HAHAHA ni är i Schweiz!"
Usch, pinsamt blev det men kul ändå!

Efter 30 timmars tågresa närmade vi oss Wien. På tåget kom en tant och pratade lite med oss och sa att hon sett oss på en station några timmar tidigare där hon tyckt att vi skrattat med hela hjärtat och tyckt att det varit underbart att se och höra :) Mys tant!
En kille på tåget visade oss vägen till närsta Hotell (klockan var 22.30), på Hotellet sa de att det var 45.000 Jehovas vittnen på konferens i Wien den helgen och att det skulle vara omöjlig att hitta ett boende där.
Men efter att killen i receptionen ringt några samtal så fann han ett hotell, dyrt var det men hellre det än bo på en station! Vi var i wien och shoppade en dag och åkte till en stor sjö (som ja inte minns namnet på en dag).

Därefter tog vi ett natttåg till staden Krakow i Polen. På tåget träffade vi en pratglad, nyfiken kille från Italien som ville veta allt! :P Så de var rätt skoj.
I Polen besökte vi koncentrationslägret Auschwitz och så gick vi och shoppade och åt billigt :)

Sen bar en lång tågresa med många byten hem till Sverige igen, resan hem tog runt 27 timmar. Men va skönt att komma hem igen :)



Nu ska jag fösöka bli bättre på att skriva här, skriva korta inlägg lite oftare istället för långa inlägg med långa mellanrum. Ska oxå satsa på att göra om layouten igen! :)

/Christin R

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0