Att klä sig som på 80-talet

Emma när nog den grymmaste personen jag känner :)

Emma: "Okej, jag testar något för skojs skull"
Christin "hm, ta detta, och denna, nej denna! De blir bra!"

Resultatet:

 

Du är snygg flickan!

/Christin

Att göra en HDR-bild

Igår på fotolektionen hade jag min multimedialärare som lärare, min fotolärare var ledig på förmiddagen.
Vi skulle få lära oss att ta/göra HDR-bilder. Vilket jag senare fastnade för och tycker om!

När man ska göra en äkta HDR-bild så tar man två bilder där på den ena bilden exponerat (gett rätt ljus) på himmelen och inte tagit hänsyn till marken, marken blir då ofta mörk. På den andra bilden så har jag bara tagit hänsyn till marken och på den bilden blir himmelen ofta väldigt ljus och i vissa fall vit.

När de två bilderna är färdiga läggs de in i datorn och där ändrar man kontrasterna i bilderna. Kontrasterna ska bli väldigt starka och ge ifrån sig mycket färg. Därefter lägger man hop bilderna, den ljusa himlen över den mörka, och suddar ut himlen på den översta bilden, och där har du din HDR-bild :)

Här kommer min HDR-bild som jag gjorde:
Exponering efter....

   
marken                 himmlen            resultat

Att kissa genom fönstret...

Toaletten på nedre våningen är upptagen av att storebror står där inne och duschar. Lillebror behöver gå på toa, han vill kissa på nedre våningen eftersom det finns spöken på där uppe, vad gör lillebror då? Jo, den lille frimodige killen på tre och ett halvt år trampar upp i soffan, sliter med att öppna fönstret och därefter drar ner byxorna för att kissa genom fönstret... Pappan i familjen blir förstås arg eftersom pojkens försök misslyckas...

Pojkar? Barn?
De måste ha tankar som jag verkligen inte kan sätta mig in i, men visst, han behövde kissa :)

/Christin


Ursäkta för sista gången

Det är så länge sen jag skrev nu, men har väl helt enkelt inte haft tiden och orken att skriva. Det jag vill säga är med rubriken är att jag nu ursäktar mitt dåliga uppdatering av inlägg och här med för sista gången, jag kommer skriva lite när jag känner för det, risken finns att de inte blir varje dag, kanske inte heller varje vecka. Men ska försöka bättra mig :)

/Christin

Påsklov

Det har gått två hela veckor och tre dagar sen jag skrev sist. Dåligt, jag vet. Men det har hänt en hel del. Delvis har jag varit sjuk en tid med hög feber men så har jag också haft en del annat för mig. Som att träffa kompisar och plugga skolarbeten.

Idag är sista dagen på Påsklovet, lite synd att det ska ta slut så fort, men på ett sätt kan det vara skönt, eller bra att komma tillbaka till de vanliga sysslorna och framför allt det vardagliga matschemat. Blir alltid att jag slarvar med maten när jag har lov, speciellt när jag är sjuk. Inte bra alls, men så sant så.

Under mitt påsklov så har jag delvis varit sjuk, jag har övernattat hemma hos Lejla i Vaggeryd tillsammans med mina fina flickor Julia, Linda och Matilda :) Sen har ja grillat tillsammans med andra vänner en kväll och varit på underbara möten på Kungsporten i Huskvarna nu i helgen :)

Påskafton bestod av möte på Kungsporten, kvällen avslutades med konsert med Blue Eyes Soul. Så sjukt skoj att röjja loss tillsammans med vännerna :) Emma, du är grym!
Kvällen avslutades med att Emma följde med mig hem och sov. Vi kom i säng runt 3 tiden och gick sedan upp tidigt på söndagen för att åka till Älgabecksryd på gudstjänst :) Sen blev det en timmas promenad i Tenhult tillsammans med Emma i väntan på hennes tåg hem till Eksjö.
På kvällen var det middag hemma hos mormor och morfar tillsammans med släkten på mammas sida, blev lite segt eftersom ja var så sjukt trött men ändå trevligt. Fick påskägg :)




Känner mig förvirrad, splittrad och allmänt borta. Arg, ledsen samtidigt som jag vill förlåta. Förstår inte hur det kunde bli så här...

RSS 2.0